Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димо Гяуров: Не може изцяло да се забрани консултантската дейност

Снимка: БГНЕС
Малко ме е срам, защото виждам, че едни не второразредни и второешелонни съдии и прокурори, а даже техните калфи са се насочили да оглавят тези най-важни и най-опасни съдилища. Нищо неочаквано не се случва. Това заяви в предаването „Преди всички” Димо Гяуров от Синята коалиция на въпрос каква е причината интерес към заемане на позиции в специализираните съд и прокуратура да заявят предимно млади магистрати, които са неподготвени да работят по дела срещу организираната престъпност.

Волен Сидеров проявява изключителен егоизъм в момента, изказа мнение Димо Гяуров относно блокираната в момента антикорупционна комисия. Според него Сидеров се опитва да превърне парламента в заложник. Макар и без председател, когато действа целият състав на комисията или мнозинството от него, тя може съвсем спокойно да работи. Вчера назначихме следващото си заседание. Определихме и дневния ред, коментира Гяуров. Той посочи, че комисията е сезирана за ситуацията с парите от субсидии на независимите депутати.

Не приемам идеите изцяло да се забрани възможността някой да извършва консултантска дейност, защото бихме отишли в другата крайност, посочи Гяуров. Той подчерта, че комисията може да провери кой какво е предлагал в парламента и дали някъде има частен интерес.

Цялото интервю може да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!