Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фелдшерите излизат на общонационален протест

Снимка: Архив
От днес започва общонационален протест, организиран от Съюза на медицинските фелдшери /бакалаври по медицина/ в България. Днес фелдшерите ще се явят на работа с черни хартиени ленти с надпис „Национален протест. Протест на фелдшерите в България”. От понеделник се предвижват и по-ефективни форми на протест.
В предаването „Преди всички” председателят на сдружението на фелдшерите Александър Александров обясни: До протест се стигна понеже Министерството на здравеопазването някак загърби проблема на медицинските фелдшери. Оттам получавахме мнения, които не ни удовлетворяваха в никакъв случай. Медицинските фелдшери в България решихме да подемем протестни действия, с които да покажем, че наистина съществуваме.
Днес протестът започва с черни лентички. В понеделник ще бъдат връчени официални декларации на областните управители. Във вторник по един час ще спираме работа. Александров увери, че пациентите няма да бъдат изоставени.
Вчера получихме покана от здравния министър за разговори по повод на протестите, обяви Александров. Срещата е днес в 9 ч. По думите му от това, което ще чуят на тази среща, зависи дали ще се проведат протестите от понеделник. Той обаче не е оптимист.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени