Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП: Има интереси зад промените на Младенов

Снимка: БГНЕС

Икономически интереси за приватизацията на имоти на България в чужбина стоят зад внесените от министъра на външните работи Николай Младенов промени  в закона за дипломатическата служба.

След среща на левицата с представители на Българското дипломатическо дружество и Националната асоциация за международни отношения лидерът на социалистите Сергей Станишев предупреди, че ако законът бъде приет и на второ четене, левицата ще сезира Конституционния съд:

Какво се цели с този едноличен законопроект на министъра. Изземане на функциите на министър-председателя. И на Министерския съвет. Ники Младенов иска да бъде едноличен началник на българската външна политика и дипломация. И ние имаме всички основания да предполагаме, че една от целите за чистката в българската дипломация са икономически интереси и намерения за приватизация на огромните имоти на българската държава в чужбина. За милиарди. Искам да предупредя Николай Младенов, че ще следим всяка негова крачка и всеки опит да бъде продаден български имот зад граница, особено на безценица, в тази криза, ще бъде съобщавано на българското общество. Трябва да го знае навреме.

По публикацията работи: Лиляна Царева - БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна