Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите ще обсъждат законопроекта за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност

Снимка: БГНЕС

Тази седмица се очаква депутатите да обсъдят на първо четене законопроекта за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност. Законът ще се прилага, когато някой не може да докаже доходите си. Имуществото ще се отнема без влязла в сила присъда. Очаква се тази седмица парламентът да разгледа и предложенията за промени в Закона за етажната собственост.

Две са предложенията, които депутатите ще обсъждат. Първото е на депутата от "Атака" Николай Пехливанов. Предложението предвижда създаването на професията "домоуправител". Второто предложение на Министерския съвет предвижда при неотложни случаи общото събрание да бъде свиквано от всеки собственик или ползвател.

В програмата на парламента е и второто четене на законопроекта за изменение на Закона за българските лични документи. Предложението, прието преди година на първо четене, предвижда отмяна на забраната за пътуване в чужбина на лица, които дължат големи суми.

Депутатите ще гледат и окончателни промени в Закона за пътищата. Те предвиждат създаването на нова национална компания "Стратегически инфраструктурни проекти". Компанията трябва да се занимава с проектиране, изграждане, поддържане и ремонт на автомагистралите в страната.

По правилник парламентарните групи също имат право да предложат точки в дневния ред.

По публикацията работи: Добромир Видев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна