Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейбол: Куба изненада Бразилия в "Ерго Арена"

Мурило не игра на познатото си ниво при трудната победа на Бразилия над Куба с 3:2 гейма на финалите на Световната лига в Гданск
Снимка: FIVB

 

Младият отбор на Куба накара 9-кратният шампион от Световната лига Бразилия да трепери в първия си мач от финалите в зала "Ерго Арена" в Полша. Кубинците поведоха с 2:0 гейма и пропуснаха 3 мачбола в 4-ия гейм, за да загубят в крайна сметка с 2:3 гейма (25:18, 25:21, 16:25, 28:30, 12:15).

В първите 2 гейма отборът на Куба игра на върха на възможностите си на атака, като Леон и Ернандес "пуснаха" и няколко аса. Селекционерът на "Селесао" Бернардо Резенде извади от игра титулярните разпределител и диагонал Бруно Резенде и Висото, а в началото на 3-ия гейм бе принуден да пусне в игра и капитана си Жиба.

В третата част бразилците реагираха, вече изправени до стената, и се разиграха - 25:16, като на полето се завърна Бруно Резенде, а на мястото на Висото мача доигра Тео.

Кубинците бяха на път да вземат мача с 3:1, но пропуснаха 3 възможности и в крайна сметка "кариоките" докараха нещата до тайбрек след 30:28.

В него като че ли младите състезатели на Орландо Блекууд не издържаха психически и отстъпиха с 12:15 точки.

По публикацията работи: Светослав Костов - пратеник на БНР в Полша
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна