Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втора загуба за нашите във финалите на Лигата, Аржентина не ни даде шанс

Топката доста лесно падаше в нашето поле след техничните атаки на аржентинците, които така и не успяхме да спрем при загубата с 0:3
Снимка: FIVB
 

Отборът на България записа втората си загуба във финалите на Световната лига в Гданск, след като във втория си мач от група „Е” бе надигран от състава на Аржентина в зала „Ерго Арена” с 0:3 гейма (17:25, 22:25, 22:25). Така волейболистите ни се нуждаят от чудо и евентуална въртележка, за да продължат в следващата фаза.

Селекционерът  на нашите Радостин Стойчев заложи на същите, които започнаха снощи срещу Полша - Андрей Жеков, Цветан Соколов, Теодор Тодоров, Виктор Йосифов, Матей Казийски, Тодор Алексиев и либерото Владислав Иванов. Единствената въпросителна преди срещата бе дали Христо Цветанов, който се включи добре като резерва срещу поляците ще започне като титуляр, но Стойчев отново реши да заложи Тодоров.

Двубоят започна равностойно, като нито един от двата отбора не успя да се откъсне – все пак нашите имаха точка аванс при първото техническа пауза след топка в аут на Факундо Конте. Последваха 2 наши атаки в аут на Соколов и Тодоров, а след ас на Де Чеко преднината на „гаучосите” стана 3 точки. Стойчев взе почивка при 15:12, след като усети, че нашите са прекалено напрегнати от развоя на мача. Последваха още 2 точки за Аржентина след лошо посрещане на нашите и разликата стана цели 7 точки – 20:13. И пак единствената смяна в нашия тим – Николай Пенчев на мястото на Тодор Алексиев. Слабата игра на нашите продължи и аржентинците взеха лесно гейма – с 25:17.

Втората част започна с 2 бързи точки за нашите, но след това отново Аржентина дръпна след 2 грешки на Цветан Соколов и блок срещу Теодор Тодоров – 8:5. Отличната смяна от двубоя срещу поляците – Христо Цветанов отново се появи на полето на мястото на неубедителния Теодор Тодоров. Разликата обаче се запази и при второто техническо 16:13. Двата отбора заиграха точка за точка, което напълно устройваше противниците ни. Грешка на втория рефер Милан Лабаста изнерви нашите и веднага след това Матей Казийски сгреши – 22:18 за Аржентина. Волейболистите ни продължиха да се борят за всяка точка, но преднината на „гаучосите” нарасна на 4 точки – 24:20. Последва атака на Цветан Соколов и ас на Матей Казийски, но щурмът бе позакъснял - 25:22 и 2:0 за Аржентина.

В третия гейм започнахме ударно и взехме най-накрая преднина от 3 точки – 8:5, след което обаче допуснахме поредното изравняване, а след това двата отбора пак заиграха точка за точка. След поредното лошо посрещане на либерото ни Владислав Иванов, аржентинците дръпнаха с 2 точки – 16:14. Момчетата на Хавиер Вебер заиграха със самочувствие и започнаха да пускат топката технично покрай нашия блок – 25:22 и 3:0 за Аржентина.

За България за пореден път най-много точки реализира Цветан Соколов - 14, а Матей Казийски реализира 10. Любопитното е, че националите, за които блокадата е едно от силните оръжия, успяха да направят едва 3 за целия двубой.

По публикацията работи: Светослав Костов - пратеник на БНР в Полша

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна