Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Издигнаха кандидатурата на Стефан Софиянски за кмет на София

Стефан Софиянски  беше издигнат като кандидат  за кмет на София от учредената през май "Общност на демократичните сили". Бившият градоначалник на столицата обеща да работи за децентрализацията на местната власт.

Да подкрепят кандидатурата му дойдоха лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев, Любен Дилов-син, Евгений Бакърджиев, Александър Праматарски, Атанас Щерев. Като основен свой опонент бившият кмет посочи Бойко Борисов:

Защо да не бъде? Преди него направих партия, той направи след мен партия. Преди него бях кмет, той стана кмет след мен.

"Кметската работа няма свършване", каза Стефан Софиянски и посочи това като един от мотивите да се включи в битката за креслото на градоначалника:

Построиш една линия на метрото, почваш да мислиш за другата, построиш един булевард, почваш да мислиш за другия.

Софиянски е убеден, че трябва да има специален закон за София по три причини, като първата е, че той би уредил отношенията между видовете собственост - държавна, общинска и частна:

Второто нещо, това е финансирането на града, да се регламентират възможностите на София, да емитира облигации, да получава част от приходите си директно.

Бившият столичен кмет смята, че законът за София би решил и проблема с районите на града, които според него са прекалено много на брой.  

По публикацията работи: Андрей Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна