Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слави Бинев: Разривът между ГЕРБ и Атака винаги е бил неизбежен

Снимка: БГНЕС

Разривът между ГЕРБ и Атака е бил винаги неизбежен, въпросът е бил на време. Аз мисля, че Сидеров е надценил желанието на настоящия премиер да се справи с нещата, виждал е в него опора в една битка с тройната коалиция, която го игнорираше, но мисля, че и последните надежди са се изпарили. Това каза евродепутатът от листата на Атака Слави Бинев в предаването „Неделя 150”.

ГЕРБ не изпълниха нито едно от тези обещания за разплата с тройната коалиция. Единственото нещо, което се направи като реваншизъм, беше да се събори барбекюто на Доган, а в същото време ни  се обяснява как трябва да се узаконят 700 дка в Банско, които са на практика откраднати. Двойният аршин като че ли продължава да съществува в обществото, коментира Бинев.

Слави Бинев заяви, че Законът за отнемане на имущество, придобито по престъпен начин, който не беше приет в петък в пленарната зала, не отговаря на принципите в момента. Действително този закон е  контра на абсолютно всички демократични принципи в обществото,  защото тук трябва да си виновен до доказване на противното, което е абсолютно обратно на демократичния принцип- невинен до доказване на противното. На второ място като че ли ще изгорят хората, чиито прегрешения са в рамките на 40 хиляди лева,  а не хората, които  примерно тръгват да узаконяват почти 700 дка, които са придобити незаконно. Ако трябва да се започне от главата, мисля, че първи ще трябва да усетят силата на един такъв закон ръководителите на големите партии, например Станишев, Иван Костов, дори и Бойко Борисов по-нататък, когато падне от власт, каза Бинев.

Според Бинев РЗС и Атака са подложени на политически рекет. Аз разбирам доводите на независимите депутати, че действително много от партиите като че ли  се превърнаха в частни компании и като че ли се приватизираха и това би било много сериозно, ако те не бяха пристанали на най-едноличната компания в българския парламент, наречена ГЕРБ. Тя дори не е ООД. Смятам, че Борисов има около 7 млн. алтернативи в България, защото действително с такова ниско ниво е трудно човек да се сдобие в България, каза още Слави Бинев.

 

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна