Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чукарски: Това управление е най-доброто, което българският парламент може да излъчи

Снимка: БГНЕС

В момента това управление е най-доброто, което българският парламент може да излъчи. Това заяви в предаването „Неделя 150” независимият депутат Димитър Чукарски. 
Независимите депутати искат да премахнат текста в правилника, според който не могат да бъдат сформирани нови парламентарни групи от депутати, напуснали или изключени от други парламентарни групи. Чукарски обясни защото е подкрепил този текст, докато беше в РЗС: Аз лично го подкрепих, защото не исках да си представя и не исках да си призная пред колегите, че ме е страх, че парламентарната група, в която членувам, може да се разпадне. По думите му политическите партии се притесняват от това, че се случва хора да ги напускат, за някои от тях това е дори и въпрос на финансови интереси. Никой не е напуснал политическата си формация от добро, категоричен е той и добави, че е несправедливо, че независимите депутати в парламента не могат да се възползват от процедурата за искане на думата от името на парламентарна група, за да изразят политическа теза. Ние имаме доста тези, които не винаги са само политически, добави депутатът.
Желание за присъединяване към новата формация от независими депутати са заявили 16 души. Всички ние сме били винаги от дясноцентристката част на политическия спектър, нямаме нито един, който да е принадлежал по какъвто и да е начин към лявата страна на спектъра, подчерта Чукарски и добави още, че сред тях няма нито един агент на ДС.


Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна