Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гледат мерките за неотклонение на "Защитените" и част от задържаните при операция "Шок"

Снимка: БГНЕС

Последна промяна: 11:21 ч.

Две папки с нови доказателства срещу групата на "Защитените" представи Софийската градска прокуратура в началото на заседанието, на което състав на Софийския апелативен съд ще решава да потвърди или не постоянния арест на десетимата задържани. Те се опитаха да оберат клон на ДСК в столицата в началото на месеца. В момента страните по делото се запознават с документите.

Междувременно, друг състав на Софийския апелативвен съд потвърди постоянния арест на Димитър Андреев, задържан при друга полицейска операция - "Шок". Съдия Красимир Шекерджиев се аргументира, че най-тежката мярка е единствено адекватна, за да може, по отношение на Андреев да бъде нормално довършена екстрадицията по европейската му заповед за арест. През Апелативният съд трябда да преминат още няколко от арестуваните в международната специализирана операция "Шок".

И на този наситен съдебен фон и в ситуация на бойкот в София и Благоевград, съдии от цялата страна ще излъчват номинациите си за двама нови членове на Висшия съдебен съвет - места, освободени с последните оставки на Капка Костова и Галина Захарова.

По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна