Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кр. Ципов: Докладът на ЕК е обективен и дори положителен

Снимка: Архив
Годишният доклад на Европейската комисия за България е "обективен и дори положителен", каза за "Хоризонт" Красимир Ципов - заместник-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и депутат от ГЕРБ.

Квинтесенцията е, че българското правителство е показало съответната решимост и отдаденост на реформите в съдебната система, полицията и борбата с организираната престъпност и корупцията. Но европейската комисия ясно е подчертала, че предстои още работа. Отбелязва се също така, че са налице необходимите за реформата законови предпоставки, а следващата стъпка трябва да бъде прилагането им.

Между взривовете, станали вчера в София, и експлозията пред вестник "Галерия" през зимата, е възможно да има връзка, каза още Ципов. Той нарече взривовете целенасочена атака срещу вътрешния министър и косвено срещу премиера и правителството.

Произходът и целта на взривовете в София са ясни, смята политологът Огнян Минчев.

Причината, в един по-общ план, е свързана с това, че ние допуснахме определен тип примитивни индивиди, ако щете ги наречете мутри до върховете на българския обществен живот. Едни фойрверки, които изразяват политическото състезание в България, но които, за съжаление, почти никога не отразяват смисъла на една нормална, демократична политика, а именно дебат и разрешаване на въпросите, които стоят пред обществото.
По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени