Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шведският защитник Ларс Рисп подписа с Левски за 1+1 година

Ларс Рисп се включва в тренировките на Левски
Снимка: БГНЕС

Шведският бранител Ларс Рисп подписа договор с футболния Левски за една година с опция на клуба за продължаване с още една. 30-годишният швед, който се подготвя заедно с крилото Тони Калво на стадион "Георги Аспарухов", стана осмото и последно попълнение за "сините" преди началото на новия сезон в "А"група и европейските клубни турнири.

"Радвам се, че подписах договор с Левски. Той е за 1+1 години и зависи от клуба дали ще остана след приключването на сезона. Старши треньорът Георги Иванов също е доволен, че разполага с мен в отбора. Двамата с него се надяваме, че опитът ми ще помогне на Левски в борбата за титлата и в мачовете в евротурнирите. Ще се опитам да вляза бързо във форма, защото първият мач вече идва. Чувствам се добре и се надявам да бъда готов още следващата седмица. Тренирам с Тони Калво. Той е добър и млад футболист, който е трупал опит в Гърция и Испания. Не съм сигурен до колко е готов за игра, но се надявам скоро да го видим на терена. Аз вече играх за Левски срещу Словачко и видях един много силен и техничен състав, който играе добър футбол. Бях наистина изненадан от високото ниво на отбора. Трябва да работя, за да настигна останалите футболисти. Мисля, че с тези играчи ще постигнем големи успехи тази година. Не познавам много добре българското първенство, но смятам, че то не е далеч от турското и двата шампионата си приличат доста по стил. Не се съмнявам, че ще се адаптирам бързо, защото това е шестата държава, в която играя, а преди това не съм имал проблеми. Здрав съм, нямам контузии и ми трябва около седмица, за да вляза в оптимална форма. Така беше и през миналия сезон, когато играех в Дания", заяви Рисп минути след подписването на договора.

Рисп е осмото попълнение в състава на Левски за новия сезон, а други нови не се очакват, както заяви старши треньорът Георги Иванов. Преди шведа договори с клуба подписаха още Тодор Христов, Иван Цветков, Симеон Райков, Александър Башлиев, Орлин Старокин, Сьорд Арс и Тони Калво.

Ларс Рисп има три мача за шведския национален отбор, а кариерата му започва от ИФК Гьотеборг. След това Рисп преминава през съставите на турските Генчлербирлиги, Трабзонспор, Анкараспор и Анкарагюджю. През 2010 Рисп се завърна в Гьотеборг, след което беше привлечен от датския Есберг.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени