Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Бисеров: Това управление е приключило с ресурса си

Снимка: БГНЕС
 

Най-важното, което искаме, е да стане ясно, че това управление е приключило с ресурса си и трябва да бъде заменено, но не заменено в рамките на този парламент, не заменено като бъдат сменени един или няколко министри, не заменено като бъде сменена формулата на управление, а като бъде сменен парламентът и бъде зададен нов стил на управление. Това каза в предаването „Неделя 150” зам.-председателят на ДПС Христо Бисеров. Според него е добре предстоящите избори да бъдат 2+1. Ако ГЕРБ загубят президентските избори, което става все по-вероятно, едва ли могат да издържат повече от една зима, изказа мнението си той.

Процедурите в парламента трябва да бъдат целенасочени, затова вотът на недоверие е важен. Заявката е за около 100 гласа най-малко "против". Важното е, че ще стане ясно, че и по тази тема кабинетът се е изчерпал, коментира още Христо Бисеров и добави: Много е важно да стане ясно, че ГЕРБ и "Атака" продължават да управляват заедно. Две години е така. В един момент изглеждаше, че сякаш стана кавга, но истината е, че ГЕРБ управлява заедно с "Атака". ГЕРБ и "Атака" отиват не само заедно на вота, но отиват заедно и на вота на есен. Те ще играят за това тази конфигурация и този стил на управление да се възпроизведе на есен по време на президентския вот.

ДПС се готви сериозно за президентските избори. Няма какво да се готвим за парламентарни избори, ние сме готови веднага, категоричен е Христо Бисеров.

Темата за ремонта на кабинета, ако се случи, няма лошо. Ако нещо в политиката се промени към добро, си струва да бъде приветствано. Този стил на поведение и тази политика в този сектор не се формират от Цветанов, а се формират от главния секретар на държавата – Бойко Борисов задава този модел на управление в сектора, а Цветанов го изпълнява, подчерта зам.-председателят на ДПС и добави, че премиерът пак се е скарал на Цветанов във връзка с въпроса с даренията на МВР. Според Бисеров тези дарения са начин МВР да рекетира нормалните бизнесмени по места. По този повод Бисеров е внесъл законопроект за забрана на даренията в МВР.  

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени