Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"ЦСКА" най-накрая продаде Маркиньос

"ЦСКА" продаде Маркиньос на кипърския "Анортозис" за близо 200 хиляди евро
Снимка: Архив

 

Ръководството на "ЦСКА" продаде бразилския си полузащитник Маркиньос на кипърския "Анортозис". 29-годишният футболист, който притежава и български паспорт, премина успешно медицинските прегледи и подписа договор с тимана Станимир Стоилов за 3 години. От новия му тим дори вече са подали заявка до УЕФА да картотекират Маркиньос за предстоящия мач от третия предварителен кръг на Лига Европа с македонския "Работнички".

Двата клуба преговарят за правата на бразилеца близо месец, но едва сега стигнаха до договорка. Според информациите в Кипър трансферната сума за Маркиньос, чийто договор с "ЦСКА" изтичаше слудващото лято, е близо 200 000 евро. В "Анортозис" бразилецът ще бъде съотборник с бившите футболисти на "Левски" Димитър Иванков, Игор Томашич, Станислав Ангелов и Емил Ангелов.

Халфът започна кариерата си в "Беласица" преди 6 години, като за тима от Петрич в 42 мача вкара 17 гола. След това премина на "Българска армия", където за 4 сезона спечели една титла на страната, една купа и една суперкупа на България, изигра 89 мача и отбеляза 16 гола.

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна