Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приятели на Виктор Ангелоев организират благотворителен концерт

Снимка: Архив

Журналистът от Българското национално радио Виктор Ангелоев се нуждае от спешна животоспасяваща операция на "аневризма в мозъка" - раздут кръвоносен съд, който може да се спука и да предизвика мозъчен кръвоизлив. Аневризмата расте бързо и вече е достигнала 13 мм, като за рискова се смята всяка над 11мм. Критичният размер е 16мм. Статистиката показва, че при спукването на такава аневризма 40 процента от хората умират на място, 20 процента от тях умират в следващите 24 часа, а останалите 40 процента остават инвалиди до живот.

Единственият възможен начин за операция е влизането в мозъка чрез катетър. Самата оперативна намеса не се заплаща, но консумативите, на стойност между 25 000и 35 000 лева, трябва да бъдат заплатени, за да може операцията да бъде извършена у нас.

Приятели на Виктор, сред които популярни артисти, ще се включат в благотворителен концерт, който да подпомогне кампанията му, обясни той.

Този концерт е планиран за 12-и август. Очакваме потвърждение от страна на Националния дворец на културата, че ще се състои там, защото там са най-добрите възможности за музикантите и максимален брой хора ще могат да го посетят. Групите "Сигнал" и БТР, както и златната флейта на България Кристиян Коев потвърдиха своето участие, така че в момента, в който бъдат договорени нещата с НДК това нещо веднага ще се случи. Датата е фиксирана - 12 август от осем часа вечерта.


Ако можете, помогнете на дългогодишния ни колега!
Банковата сметка е в СИБАНК
IBAN:
BG25BUIB98884029347600 в лева
BG07BUIB98884429347600 в евро

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени