Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лукойл" ще ускори монтирането на измервателни уреди

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Обновена в:  12:35 ч.

"Лукойл" ще се постарае да ускори монтирането на измервателни уреди на данъчния си склад в България, както изискват българските власти. Това заяви представител на руската компания, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Той уверил, че се предприемат, "всички възможни мерки" за да се възобнови възможно най-бързо работата на нефтопреработвателния завод в Бургас.

От бургаското летище съобщиха, че разполагат с достатъчни количества авиационно гориво. Всички полети се извършват по разписание. През последните два дни са направени регулярни доставки на керосин.

Летище Варна също има достатъчно авиационно гориво за зареждане на самолетите. От там уточниха, че предварително не може да се каже за колко време ще стигне то. Това зависи от количествата, които самолетите зареждат и от популярността на следващите доставки, уточниха от летището. Всички полети се изпълняват, като за днес са планирани 80.

Криза с осъществяването на превози в БДЖ няма да има, дори когато кампанията изплати задълженията си към "Лукойл", които са в размер на 2 милиона и 500 хиляди лева. Това казаха от пресслужбата на железопътната компания. Има вариант тези средства да се изплатят още до края на седмицата. В момента експерти на БДЖ преценяват ситуацията. В случай на затруднения с горивото, БДЖ има готовност за доставка от Софийската стокова борса. 

По публикацията работи: ИТАР-ТАСС / БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна