Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бритиш-Американ Табако" се отказа от "Булгартабак"

Снимка: БГНЕС

Компанията "Бритиш-Американ Табако" e решила да прекрати участието си в конкурса за продажбата на близо 80 на сто от капитала на "Булгартабак - Холдинг".

В Агенция за приватизация и следприватизационен контрол е получено официално писмо от компанията, в което решението се аргументира "с причини от търговски и стратегически характер".

Така като единствен претендент за тютюневия холдинг остава само регистрираната в Австрия "БТ Инвест", зад която стоят капиталите на Външнотърговската банка на Русия.

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол ще продължи процедурата за продажба на "Булгартабак", въпреки че е останал само един потенциален купувач - каза за "Хоризонт" изпълнителният директор на агенцията Емил Караниколов:

Ние като изпълнителен съвет и консултантът ни считаме, че инвеститорът, който остана единствен в процедурата, е изключително сериозен и ние сме длъжни да приемем и да разгледаме неговата оферта, а дали ще я приемем е един друг въпрос.

Приватизация никой не е казал, че ще има на всяка цена. За да има приватизация, трябва да са изпълнени целите, с които ние стартирахме тази процедура. В случай че офертата, която се подаде, отговаря на целите, които сме си заложили, ние ще я приемем.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна