Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Константин Иванов: Списъкът с дарителите на МВР е изготвен от частна фирма

Снимка: МВР Пресцентър
 

Сержант Константин Иванов, който изнесе информацията за даренията в МВР, заяви в предаването „Неделя 150”, че списъкът с дарителите  му е връчен на 20 април 2011 г. късно вечерта. „Списъкът се разпространяваше по низходящ ред. На 3 май подадох сигнал  за този случай до Инспектората на МВР, но той не направи нищо”, сподели още бившият полицай.

Константин Иванов каза , че е напуснал  МВР по свое желание в края на месец юни, тъй като след оповестяването на списъка с дарителите и последвалото напрежение, е станало невъзможно да работи в системата.

„МВР се готви да заведе дело срещу мен”, каза  Иванов и допълни, че сам ще докаже правотата на това, което е направил. В предаването „Неделя 150” бившият полицай заяви, че списъкът с дарителите на МВР е изготвен от частна фирма, спонсорираща вътрешното ведомство от 8 години.

Константин Иванов категорично отхвърли твърденията на ръководството на МВР, че е имал множество дисциплинарни нарушения и определи като закононарушение изнасянето на информация от трудовото му досие.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

 

 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени