Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха опожарен автомобила на нападателите край Хаинбоаз

Полицейски кучета откриха опожарен автомобил край Велико Търново, за който се предполага, че е на нападателите, простреляли на 3 август при прохода Хаинбоаз 46-годишншия представител на кабелна телевизия Атанас Атанасов.

Червената кола е със старозагорска регистрация. Намерена е напълно опожарена в гора между търновските села Пушево и Керека. Кучетата са надушили останките от автомобила по следите на двамата маскирани мъже.

Полицейски източници, пожелали анонимност, разказаха за "Хоризонт", че близо до мястото на престъплението е намерена и бутилка минерална вода с етикет от известна верига бензиностанции. Разследващите са иззели записите от охранителните камери на всичките бензиностанции в региона на Велико Търново. Никой от полицията до момента обаче не потвърждава официално тази информация.

По свидетелските показания се издирват двама мъже - единият e висок около 180 см, a другият - около 163 см. Междувременно състоянието на тежко ранения Атанас Атанасов се стабилизира. Засега той остава в търновската болница. Няма информация дали е дал показания и дали има спомен за случилото се.
По публикацията работи: Зорница Илиева - кор. на БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна