Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калфин: Инициативи на ГЕРБ и Атака пораждат съмнения за манипулация на изборите

Няколко инициативи на ГЕРБ и Атака през последните дни пораждат съмнения за манипулаци на предстоящите избори, заяви във Видин евродепутатът и кандидат на БСП за президент Ивайло Калфин:

От 264 общини, в 65 общини има трима души ръководство на всяка една общинска комисия. Двама от тези трима в 65 комисии са само и единствено представители на ГЕРБ. Никакво основание няма и никога досега не се е случвало една партия да монополизира една четвърт от избирателните комисии в България. ГЕРБ се опитва да използва административния си капацитет и да играе нечестно за изборите.

Втори пример -  абсурдната идея за недопускане на Меглена Кунева до участие в изборите за президент. Очевидно е, че в ГЕРБ някой се притеснява от г-жа Кунева.

Трети пример - чувам, че ГЕРБ предлага в Народното събрание парламентът да бъде закрит преди изборите. Ако ГЕРБ си позволи да направи това нещо, това ще бъде скандално не само в страната, а и извън страната. Така че подобни идеи ще се отразят изключително зле освен на вътрешната атмосфера, на физиономията на страната ни сред нашите чуждестранни партньори.



По публикацията работи: Тотка Нинова - кор. на БНР във Видин
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени