Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актове за собственика на "Горубсо-Мадан" за неплатени заплати

Снимка: БГНЕС

На собственика на "Горубсо-Мадан" са съставени актове за неплатените заплати на миньорите, съобщи социалния министър Тотю Младенов в предаването „Неделя 150”.

Имаше срещи на синдикатите с работодателя, той е дал някакви гаранции. Аз ще следя внимателно този процес. Имах среща и с министъра на икономиката и ако продължава компанията да не спазва трудовото законодателство, аз ще настоявам да се преразгледа концесионния договор.

Министър Младенов заяви, че усилено се работи в посока до края на годината да паднат ограниченията за български работници, въведени от 10 страни-членки на Европейския съюз. Той разказа за очакваните срещи и инициативи в тази посока:

Депутати от Холандия ще бъдат на визита в България. Те се интересуват от това какви са нагласите от българска страна за миграция в Холандия. За съжаление, Холандия правят една доста сериозна рестрикция за техния пазар на труда. Но аз мисля, че имаме шансове с други държави, например с Германия, защото ми предстои среща с държавния секретар на министерството на труда на Германия в Сандански. Комисар Андор отправи апел към всички страни-членки да отворят пазарите си на труда на 100% за България и Румъния.

Работещите в "Горубсо-Мадан" се борят за заплатите си
По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени