Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млад мъж застреля друг в столицата и опита да се самоубие

Снимка: БГНЕС

Последно обновена в:    12:20 ч.

22-годишен мъж простреля друг, след което направи опит за самоубийство. Инцидентът стана малко след 8 ч. сутринта на кръстовището на столичните булеварди "Гоце Делчев" и "България". Двамата слезли на кръстовището съответно от жълто-черна лада и червен опел и провели кратък разговор. Никой не ги е чул да се карат. Шофьорът на ладата, 22-годишният Мартин В.Г., стрелял два пъти. След като убил 20-годишния шофьор на Опела, той насочил дулото към себе си и се прострелял в главата, разказват очевидци.

Стрелецът е транспортиран с линейка във ВМА. Той е в кома и за живота му има опасност. Полицията е отцепила движението на мястото на инцидента. Образувало се е задръстване.

Директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов подкрепи версията за личен мотив като най-вероятна причина за стрелбата:

Това, с което разполагаме като информация от разговори на близки, на познати на двамата младежи е, че по всяка вероятност се касае за съперничество във връзка с дама. По повод на това са били пререканията и това е довело до тази стрелба почти в центъра на столицата, завършила с такъв трагичен край. Продължаваме да събираме още данни и огледите, които се извършват там на място. Разбира се, ако се появи нещо допълнително от разговорите, от експертизите, би могло да даде друга насока или пък да затвърди тази версия, която засега излиза на най-преден план. (...) Оръжието, с което е извършено прострелването и самопрострелването, по данни, с които разполагаме към момента, не е законно притежавано от лицето.

По публикацията работи: Мая Данчева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна