Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хиляди хора протестираха заради затварянето на болницата в Девин

Снимка: БГНЕС

Последно обновяване: 15:46 часа

Хиляди хора от смолянските общини Девин, Борино и Доспат протестираха заради затварянето на болницата в Девин.

Местните управници - кметове и общински съветници, обещаваха и ни заблуждаваха, че няма да допуснат да се затвори болницата. Какво стана? Защо болницата затвори врати? И отговорът е един. Болницата затвори врати поради некадърното управление на нашите управници, довели болницата до фалит със задължения около 2 милиона лева. Посочихме конкретни мерки за спасяването на болницата, но на никой от тези управници не им пука, каза един от протестиращите.

Емоционално хората разказваха за случаи, в които са загубили свои близки.
За град Смолян тръгнал, на 50 километра човекът, като са го докарали до болницата, там на портала е починал! Как може такова нещо? Едно дете да го карат за един преглед на 50 километра, оплакаха се протестиращите.

В Девин е осигурена адекватна медицинска помощ, се казва в становище на здравното министерство по повод протестите заради закриването на общинската болница. В града работи филиал на Спешна помощ с три медицински екипа и четири линейки, а в общината работят 9 джипита и 9 специалисти. От ведомството отбелязват, че след преустановяването на работата на болницата в Девин в началото на юли, няма нито един случай на починал човек заради забавяне на оказаната медицинска помощ.

По публикацията работи: Радостина Чернокова - кор. на БНР в Смолян
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна