Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От понеделник паспортните служби в София ще работят с удължено работно време

Снимка: БГНЕС
От 29 август служителите на бюрата „Български документи за самоличност” при районните управления в София ще работят от 7 до 19 часа, припомнят от пресцентъра на МВР. Те ще ползват плаваща обедна почивка, така че това да не се отразява на работата с гражданите.

В съботните дни ще работят само служителите на столичния сектор "Български документи за самоличност" на бул. "Мария Луиза" № 48 с работно време от 9 до 16 часа, но тогава ще се приемат само заявления за обикновена услуга.

От Дирекция "Български документи за самоличност" отново приканват гражданите да се възползват от благоприятните условия през летните месеци, за да подменят изтичащите си лични карти, тъй като към момента в звената в страната няма натоварване.

Припомняме, че заявления за подмяна на лична карта може да се подаде и преди изтичането на срока на нейната валидност. Необходимо е да се знае също, че не се предвижда удължаване на валидността на личните карти, изтичащи през 2011 година, т.е. в срок до 30 дни от датата на изтичане на тяхната валидност следва да подадете заявление за издаване на нови.
По публикацията работи: Лъчезар Цветков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени