Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СДС и ДСБ: Няма причини коалицията ни да се разпадне

Снимка: БГНЕС

Какво да е съотношението в листите на Синята коалиция между кандидатите на СДС и ДСБ? Има ли проблеми в диалога? На тези въпроси отговори в предаването "Нещо повече" Веселин Методиев, депутат и шеф на предизборния щаб на ДСБ.

Не се притеснявам от спекулации, Вярно е, че нашите столични организации не можаха да постигнат съгласие. Резултатът от предварителните избори за нас е отправна точка за реденето на листите.

Прошков и Кисьов трябва да са в челото на листите. Това показва коалиционната  ни култура. Някои спекулират, други се опитваме да запазим спокойствие. Синята коалиция има 100 000 гласа на последните парламентарни избори в София. Това е между 20 и 25 процента от вота. Това не са социологически прогнози, а обективни данни от предишни избори. Не е сложно за човек, който е правил избори много пъти. При 20-25 процента можем да вкараме 15 съветници.

Няма причина коалицията ни да се разпадне, категоричен е Веселин Методиев.

Ще се разрешат ли проблемите на коалицията до неделя, когато е крайният срок за регистрация - на този въпрос шефът на предизборния щаб на СДС Борис Марков отговори, че е оптимист. Колкото повече хората виждат разногласия, толкова повече страда кампанията, смята Марков. А аз се надявам да се поздравим с победа за кмет, каза още Марков, според когото основната мисия на десницата в момента е да се консолидира. Марков беше категоричен, че Синята коалиция няма да се разпадне.

Целите интервюта на Владислав Прелезов с Веселин Методиев и Борис Марков чуйте в звуковите файлове.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна