Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Димитров: Нямам конфликт с Иван Костов

Снимка: БГНЕС

Нямам конфликт с Иван Костов. Не съм имал конфликти с никой от дясното пространство. Това е моето огромно предимство. Това заяви в предаването „Нещо повече” лидерът на СДС Мартин Димитров. Той коментира: За последната 1 седмица Иван Костов ми предложи 2 ултиматума. Единият ултиматум беше за софийската коалиция. Ние постъпихме повече от разумно. Благодарен съм и на моята софийска организация, която се държа по изключително отговорен начин и направи сериозен компромис, само и само за да сме заедно в София, да подкрепим Прошко Прошков. Сега обаче не мога да приема тезата на Костов – да не се прави широка коалиция за президентските избори. Това не го разбирам като сътресение.

Димитров се надява Иван Костов да види голямата цел, а именно обединената десница да се представи силно на президентските и на местните избори: Ние трябва да бъдем заедно, трябва да бъдем обединени. Крайно време е тези лични, дребни проблеми, които са спъвали големите цели, да бъдат преодолени.

Не трябва да се драматизират нещата, категоричен е лидерът на СДС и добави, че неговата цел е да събира десницата парче по парче.

СДС се явява на призидентските избори с нова коалиция без ДСБ

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна