Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаил Миков: Кандидатът за президент на ГЕРБ е известен от няколко месеца

Снимка: БГНЕС

Няма никаква изненада и явно топката се тупаше дълго време, за да може повече ленти да пререже г-н Плевнелиев. Създаваше се едно псевдоусещане в публиката за кой знае каква изненада. Този кандидат е известен от няколко месеца. Това каза депутатът от Коалиция за България Михаил Миков в предаването "Неделя 150". Очевидно се издига едно лице, за което през цялото време говореше какъв бил експерт. Ще ми е много интересно как ще се преоблече от експертната си кожа, която развиваше през последната година в кожата на държавника, който трябва да отстоява интересите на България в Европа. Много трудно ще бъде това на този човек, след като една година той разправя, че е експерт и с политика не се занимава, каза Миков.

Трябва да ангажираме Конституционния съд, за да се очертае още веднъж ясния прочит на ангажиментите в рамките на мандата на народния представител и на министъра. Те не са като на обикновения държавен служител и това трябва да е ясно на гражданите и на тези, които изпълняват такава длъжност, каза Миков във връзка с отпуските на министрите заради изборите.

Депозиран е законопроект с молба за спешно разглеждане, за да може неправителственият сектор при едни ясни условия да осигури наблюдение върху изборния процес, каза още депутатът от КБ.

Дейността на ОИК не е осигурена, каза Миков. По думите му масово се случва да има и декларации от ОИК-Брезник, където се декларира, че заплащането е 300 лева на месец за член, като се включват и транспортни разходи.
Общините нямат разчетени по бюджетите средства, а масово се връщат предложенията за осигуряване на дейността на общините, от областните управители, като искат тяхната редукция. При това положение има сериозна опасност да не могат сериозно да си вършат работата, алармира Миков.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна