Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камерън: Докато Кадафи е на свобода, либийците са застрашени

Дейвид Камерън
Снимка: ЕПА / БГНЕС

Великобритания и нейните партньори в НАТО ще продължат да прилагат резолюциите на Съвета за сигурност на ООН за Либия дотогава, докогато е необходимо за защита на цивилните в страната. Това заяви пред британските депутати премиерът Дейвид Камерън.

Докато Кадафи е на свобода, сигурността и безопасността на либийския народ остават под заплаха. Така че нака бъда ясен - няма да спрем, докато не приключим със задачата, подчерта британският премиер.

Дейвид Камерън каза, че Джон Дженкинс, който е специален представил на Великобритания за Либия, ще се премести от Бенгази в Триполи, за да установи отново пълно британски дипломатическо представителство в либийската столица.

С нетърпение очаквам да изградим двустранните отношения с новата либийска власт. Имаме близки отношения с Преходния национален съвет чрез мисията си в Бенгази. Днес специалният представител на Великобритания ще отиде в Триполи, за да възстанови нашето пълно дипломатическо представителство в този град, каза Камерън.

По повод Сирия британският премиер каза, че президентът Башар Асад е загубил всякаква легитимност и трябва да се оттегли за доброто на страната си.

По публикацията работи: Би Би Си / Мария Петрова - БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна