Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България измъчи Русия на европейското по баскетбол

Баскетболните ни национали изиграха най-силния си мач на европейското, но загубиха от състава на Русия със 77:89 точки
Снимка: FIBA

 

България загуби със 77:89 точки (18:23, 20:19, 21:25, 18:22) от Русия на Евробаскет 2011 и остана с изключително малки шансове да се класира в следващата фаза на турнира. Нашите са на 5-то място в 4-та група с актив от 5
точки
, постигнати след една победа и три загуби. Грузия е на последното за класиране 3-то място с точка повече, което означава, че България трябва да разгроми с разлика съперника си в директния мач, а Украйна да загуби от аутсайдера Белгия.

Българите започнаха отлично мача и поведоха с 9:4 точки, но след това дойде серия на руснаците, които в следващите минути допуснаха само 1 точка и поеха за първи и последен път позицията на лидер. Разликата в точките след края на първата четвъртина беше пет в полза на Русия, а българските национали я
съкратиха с една до почивката. Това амбицира европейските шампиони от 2007 година, които спечелиха последните две четвъртини с по 4 точки разлика всяка.

Най-резултатен в мача беше Андрей Кириленко с 25 точки, докато за българите с 23 точки се отличи Деян Иванов. Филип Виденов добави 17 точки, а Ърл Роланд се отчете с 14.

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна