Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ново училище отваря врати в София

Снимка: БГНЕС

Нашето училище има двоен празник – освен че откриваме учебната година, откриваме и новата училищна сграда. Това каза в предаването „Преди всички” директорът на Втора английска гимназия "Томас Джеферсън" Емилия Лазарова. 20 години Втора английска гимназия съвместява общ дом с едно основно училище в „Захарна фабрика”. Възможността за развитие и за качествено обучение намаляваше с всяка изминала година, подчерта тя. Лазарова посочи, че в новото училище има огромен спортен комплекс, с тенис корт, с баскетболно и волейболно игрище.

Тази година в гимназията ще учат 905 ученика в 31 паралелки. По думите на директора, напливът за училището е много голям. Тя очаква обаче интересът да се повиши още, а наред с това и балът, който и в момента е доста висок.

Повече от половината ученици кандидатстват в чужбина, изтъкна Лазарова и уточни, че голяма част от тях се връщат в България след обучението си.

Емилия Лазарова изтъкна, че Втора английска гимназия няма проблем с учителските места. Тя добави, че в училището няма и текучество на учители.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна