Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

"Изборите спират сватбите - отлив на младоженци за 23 и 30 октомври", показва проверка на Монитор. Въпреки че октомври е сватбарски месец, много хора се отказват заради вота, обясняват от столичните "Радостни обреди".

Труд съобщава, че Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа ще изпрати 11 души, които да набюлдават изборите у нас, а наблюдателите на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа са 34. Само 3 % очакват позитивна предизборна кампания, показва анкета на изданието. Според 70 % от анкетираните, кампанията ще бъде наситена с компромати и удари под кръста.

"В малкия град всяка крачка на кмета е пред очите на всички", казва Стефан Цанев в интервю за Труд. Поетът, който шест месеца в годината живее в Балчик, това лято, освен стихове, е написал две пиеси и работи върху трета.

24 часа предлага няколко интервюта и очерци за известни личности: Рангел Вълчанов, Вълчо Камарашев, Андрей Арнаудов, Луиза Григорова, Камен Воденичаров. Водещата тема на броя е за дейността на медицинския одит. До юли в агенцията са получени 420 оплаквания от пациенти, пише вестникът под заглавие "Тригодишно умря след инжекция". Детето получило алергичен шок и издъхнало, пояснява директорът на "Медицински одит" доц. Златица Петрова.

Монитор съобщава за бум на Лаймска болест след почивка на морето. "Джипитата не я различават, церят я погрешно като невропатия", допълва вестникът.

"И българските мебели със стандарт за качество като саламите" е друго заглавие на "Монитор"

"Откриха божията частица", съобщава Стандарт. Вестникът дава подробности за експеримента в ЦЕРН, при който е засечен поток неутронои, по-бърз от светлината. Фундаменталното откритие обезсмисля физиката от последните сто години, както и теорията на относителността на Айнщайн, пише изданието.

На страниците на изданието има интервю с писателя Георги Господинов, който завършва новия си роман "Физика на тъгата". "Самотата в социалните мрежи е по-нервна, по-тревожна, по-непосилна", казва писателят.

Гергана и Соломон Паси предлагат общините да издават акт 16 за заведения, хотели и обществени сгради, само ако в тях е пуснат безжичен и безплатен интернет, пише Труд. Според семейство Паси, интернет трябва да се смята за задължителна услуга като тока и водата.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени