Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов направи първата копка на пътя между Околовръстното шосе на София и АМ "Хемус".

Снимка: БГНЕС / Архив

В присъствието на премира Бойко Борисов бе направена първата копка за строителството на пътя, който свързва Околовръстното шосе на София с автомагистрала "Хемус". Проектът е подготвен преди цели 22 години, а сегашният ръководител на пътната агенция Лазар Лазаров е работил по него като студент. Министър-председателят подчерта, че за отчуждаването на земите са платени 22 млн. лв., много повече от реалната стойност на земята в района:

Някой много услужливо е вдигнал, преди нас, разбира се, цената на земята, за да можем сега да изсипваме 22 милиона на данъкоплатците данък. 22 милиона за отчуждаване, 32 милиона за строителство. 22 години замразен обект. Третото по натовареност шосе в България. На Лазаров, тъй като опашката на пътната агенция върви бързо, му пожелавам да присъства и на откриването.

Лазар Лазаров заяви, че заради ремонти от вторник за ще бъде затворено трасето на АМ „Тракия” от пътен възел Свобода при Чирпан до Стара Загора. Ограничението ще важи 3 дни. Лазаров коментира и „пожеланието” на Борисов:

Това е факт за наше съжаление. Наистина голямо е текучеството в управлението на пътната агенция. Надявам се това пожелание, което премиерът отправи към мен да се сбъдне и наистина в смисъл да има едно спокойствие за всички служители в Агенцията, защото всяка промяна в ръководството води до стрес и на нивата надолу.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна