Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МО готви бонуси за някои военнослужещи

Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната е с нагласата за по-малко финансови ресурси за следващата година, каза военният министър Аню Ангелов. С уговорката, че разговорите с финансовото министерство тепърва предстоят, той не посочи конкретни числа.

1,5% от Брутния вътрешен продукт да е финансирането за отбрана за следващите 8-9 години, т.е. до 2020 г. – това е позицията на военното министерство и министър Ангелов. Причината е да могат да се покриват основните нужди на армията. До 200 млн. лв. обаче е разликата между предложеното от финансовото министерство и исканото от военното за догодина, което подсказва тенденцията за отпускане на все по-малко пари, каза Ангелов.

Министерството на отбраната подготвя критериите за допълнително стимулиране на военнослужещите в края на годината. Пари за това има, увери военният министър Аню Ангелов. Стимулите обаче няма да са за всички, а по преценка ще бъдат давани на по-добре работещите.

За следващата година в системата на Министерството на отбраната може да има увеличение на заплати, ако такова има и в страната, каза още военният министър.


Целият репортаж чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна