Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградиха победителите в конкурс за есе посветено на спасението на българските евреи

Снимка: БГНЕС
В пленарната зала на Народното събрание бяха наградени победителите в тазгодишния конкурс за есе на тема, посветена на спасението на българските евреи. Учениците, заели първите три места в конкурса, получиха плакети на Народното събрание от председателя на парламента Цецка Цачева.

Тримата отличени Емилия Светославова, Борислава Мишева и Кристина Вукова прочетоха откъси от своите есета. От единодушието, с което децата аплодираха своите връстници, обаче, беше впечатлена председателят на парламента Цецка Цачева:

Страницата за спасяването на българските евреи трябва да бъде внимателно прочетена. Защото за съжаление и днес езикът на омразата е език, който не е заличен от българските улици и площади. Още по-лошо. От езика на омразата е възможно и се извършват престъпления. Това не трябва да бъде допускано. Противодействието на всичкото това е езика на толерантността.

Част от учениците получиха и поощрителни награди. Организатори на конкурса са Центъра за толерантност и Регионалният инспекторат по образованието в София-град.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна