Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За културни събития в България ще бъдат отпуснати 5,5 млн. лева

Пет и половина милиона лева ще бъдат отпуснати за културни събития в България. Парите са по Оперативната програма "Регионално развитие", а договорите за тях бяха подписани от министрите на културата и регионалното развитие Вежди Рашидов и Лиляна Павлова.

Хайде да ни е честито! Не крия и винаги с удоволствие съм казвал, че винаги съм намирал приятелството, професионалното и колегиалното рамо на Лили Павлова, каза министър Рашидов. 

Това, което днес правим, е да дадем наистина възможност и шанс не само на инфраструктурата, не само на строителството, а наистина по един страхотен начин да стимулираме развитието на събития с национален, регионален обхват, кулинарни фестивали, музикални фестивали и много други фиести, за да подпомогнем живата част на културата, така че да можем да направим едно добро съчетание, каза от своя страна министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Със средствата ще бъдат финансирани кандидатстването на няколко града за европейска столица на културата и различни фестивали.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна