Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В 7 бургаски общини има избран кмет

Снимка: БГНЕС

В Бургаска област единствено в община Несебър все още няма окончателни изборни резултати. В 7 общини има избран кмет на първи тур, в останалите 6 ще се проведат балотажи. В Бургас, Созопол, Руен, Сунгурларе, Камено, Царево и Малко Търново има избрани кметове на първи тур.

Бургас спечели кандидатът на ГЕРБ Димитър Николов. В Созопол печели кандидатът на ГЕРБ Панайот Рейзи. Кандидатите на ДПС Исмаил Осман и Георги Кенов спечелиха постовете в Руен и Снугурларе.  В община Царево с близо 60% от гласовете е избран Георги Лапчев. Новият кмет на Малко Търново е кандидата на Земеделски съюз "Александър Стамболийски" Илиян Янчев.

В Карнобат продължава битката между подкрепеният от БСП Георги Димитров и кандидатът на коалиция "Карнобат 2011" и бивш кмет на общината Атанас Атанасов. В Айтос на балотаж отиват досегашният кмет и кандидат на БСП Евгани Врабчев и избраният от ДПС Ружди Хасан. В странджанската община Средец кметският пост си оспорват кандидатът на ГЕРБ Иван Жабов и подкрепеният от БСП Тодор Станчев. В Поморие продължават битката досегашният кмет и независим кандидат Петър Златанов и издигнатият от ГЕРБ Иван Алексиев. В Приморско на втори тур отиват бившият кмет Димитър Димитров и кандидатът на ГЕРБ Димитър Германов. 

Даниела Костадинова - кор. на БНР в Бургас
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна