Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ почти удвои общинските си съветници в Стара Загора и Казанлък

Снимка: БГНЕС

Управляващата политическа партия ГЕРБ почти удвоява броя на мандатите си в общинските съвети в Стара Загора и Казанлък, БСП намалява съвсем слабо позициите си, а трета като присъствие в местния парламент в Стара Загора е коалицията "Съюз Стара Загора" и партия "Атака". В Казанлък пък коалицията "Експерти за Казанлък" има само 26 гласа по-малко, отколкото социалистическата партия.

В общинския съвет на Стара Загора ГЕРБ ще има 23 съветници, а БСП - 9. По трима ще имат коалицията "Съюз Стара Загора", която подкрепи независимия кандидат Дамян Георгиев, класирал се трети в битката за кметското място в областния град и партия "Атака". Тя намали близо два пъти резултата си в сравнение с 2007 г., когато беше трета политическа сила в местния парламент.

В Казанлък изненадата дойде от две политически коалиции. Листата на политическата коалиция "Експерти за Казанлък", която получи равностойна подкрепа с тази на социалистите, се води от изпълнителния директор на военния завод "Арсенал". Следващи в листата са също лица от мениджмънта на фирмата. Другата коалиция "За гражданско управление", водена от бившия кмет Стефан Дамянов, става четвърта сила в общинския съвет на града.

Информация на Венелина Попова - кор. на БНР в Стара Загора.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна