Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преподавател от Техническия университет в София беше задържан за педофилия

Преподавател от Техническия университет в София е задържан за педофилия. Главен асистент Юлиан Велчев е преподавател в Катедра "Радиотехнологии". Общо 20 души попаднаха в ареста след операция на полицията в цялата страна.

При операцията, проведена в 20 града в страната, са иззети 32 компютъра и 14 харддиска. При първоначален оглед на част от тях са открити стотици клипове със средна продължителност около 50 минути, показващи изключително отблъскващи сексуални гаври с невръстни деца. Открити са и видеоклипове, създадени чрез онлайн комуникатора Скайп, в които малките деца са принуждавани да изпълняват сексуални перверзии. Явор Колев, шеф на сектора за борба с киберпрестъпленията в ГДБОП заяви:

Лицата в момента са задържани. Предстои да бъдат приведени при колегите от досъдебно производство, където да им бъдат повдигнати обвинения за притежание и разпространение на материали, съдържащи детска порнография, за които се предвижда наказание лишаване от свобода до шест години. Тези лица се наблюдават от началото на септември.

Тепърва антимафиотите ще установяват дали сред файловете има и такива с български деца.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна