Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гълъбин Боевски задържан в Бразилия с 2 кг кокаин

Снимка: Архив

Олимпийският ни шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски е бил задържан в Бразилия с два килограма кокаин, по информация на бТВ. Арестът е извършен в понеделник на летище "Гуарульос" в Сао Пауло.

Боевски се прибирал към България с дъщеря си Сара, която участвала в международен тенис турнир. След задържането му Сара е продължила пътуването си към София.

В Министерството на външните работи са информирани за случая, но не са получили информация за причините за задържането на бившия спортист, посочи говорителят на министерството Весела Чернева пред БНР.

През 2003 година Гълъбин Боевски бе наказан за употреба на допинг. Тогава Световната федерация го извади от състезания за срок от осем години и на практика така завърши кариерата му.

През 2008 година семейството му отново влезе в новините. Синът му Пол се самонарани със собствения си газов пистолет в училищния двор.

Най-големия си успех Гълъбин Боевски постига през 2000 година, когато става олимпийски шампион в Сидни. Избиран е и за спортист номер едно на България.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна