Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 25 % е избирателната активност в Ямбол, Ловеч, Разград и Велико Търново

Снимка: БГНЕС

Всеки четвърти избирател в община Разград е гласувал за президент до 13 часа. Избирателната активност за местния вот надхвърля 28%. От останалите 6 общини на областта най-висока е активността в Цар Калоян - близо 34%, а най-ниска - в община Самуил - близо 20%. В кметствата в общината, където има балотаж, избирателната активност надвишава 50%. Няма сигнали за сериозни нарушения.

Във Велико Търново близо 25% са гласували към 15 ч. ОИК проверява 5 жалби за нарушения.

Над 41% е избирателната активност в ямболската община Болярово.  В Ямбол са гласували близо 22% от избирателите и засега изостават спрямо останалите 4 общини на областта. Над 40 % е избирателната активност и в община Тунджа. В Елхово до урните са отишли над 35% от гласоподавателите, съобщиха от местната ОИК. В община Стралджа активността също надхвърля 30% като особено висока - над 50%, е в трите села, където се избира и кмет.

Слухове за купен вот се носят в Котел. Спори се дали вотът е корпоративен или етнически. Към 15 ч. в община Ловеч гласа си за президентския вот са дали близо 32% от избирателите.

В община Плевен също отчитат по-голяма активност на избирателите, в сравнение с първия тур на изборите. В ОИК са постъпили 3 жалби и един сигнал.

В Добричкото село Одърци трима кандидати за кметския пост са на балотаж. Пред кореспондента на БНР хората споделиха, че избират личността , а не партията,защото са забравени от всички.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна