Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избирателната активност в Перник е 43% към 16 часа

Снимка: БГНЕС

Избирателната активност в Перник към 16 часа е била 43% - с 10 % повече, отколкото на първия тур по същото време. В слетобедните часове в ОИК са постъпили още 7 жалби. Една от тях се отнася до избирател, оповестил вота си в помещението за гласуване, а друга - е за лице, което не фигурирало в избирателните списъци. Към обяд в Пернишко бяха гласували над 24%.

По два паравана допълнително са инсталирани в общо 60 избирателни секции. Изборният процес е облекчен, защото се гласува с по-малко бюлетини, уточни председателят на ОИК Петър Трендафилов.

Преди обед Комисията е получила 5 сигнала за нарушения, но само 2 са потвърдени - за избирателка в квартал "Изток", чиято бюлетина е била предварително попълнена, и за агитация чрез автомат за кафе, който пускал чашки с името на единия от кандидати за кмет.

Автоматът бил разположен в кметството на квартал "Църква". Сградата е заключена, тъй като в нея няма изборна секция. От МВР съобщиха, че не разследват сериозни сигнали за купуване на гласове в Перник.

Никола Миладинов

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна