Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Райна Константинова: Радиото ти казва всичко, защото там има оценка, има емоция

Снимка: Архив

Райна Константинова, директор от десет години на департамент "Радио" в Европейския съюз за радио и телевизия /EBU/, беше отличена с учредената Награда за цялостен принос на най-големия медиен форум на Стария континент - "При Европа".

Българката, която е първата жена на толкова висок пост в тази организация, получи своята награда на специална церемония в Берлин на 25-тото издание на престижния форум. Изключителното признание е за нейните големи заслуги при утвърждаването на радиото като медиа.

Сузане Хофман, директор на фестивала, сподели, че с журито не са търсили подходящ носител на отличието, а са го създали специално за Райна Константинова. Вече 10 години тя възхищава всички със своята всеотдайност, допълни Хофман.

Като най-успешен ден в своята кариера Константинова определя първия ден, в който е влязла в Българското национално радио. Тя говори за колегите, атмосферата в радиото, за чувството, че правиш нещо важно. Че достигаш до толкова много хора и им казваш нещо значително. Константинова определя БНР като най-добрата школа, която човек може да си представи.

В конкурса в раздел "Музика" на фестивала в Берлин лауреат стана предаването "Вива ла музика" на Българското национално радио с водещи Румяна Карадимчева и Владо Джамбазов.

В звуковия файл можете да чуете интервюто с Райна Константинова на Мария Стоянова - кореспондент на БНТ.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна