Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Валери Стефанов представи концепцията си за СУ

Снимка: БГНЕС

Станислава Пирчева

Филологът проф. Валери Стефанов е първият от четиримата кандидати за ректор на Софийския университет "Св. Климент Охридски", който представИ своята мандатна концепция пред университетската общественост. Трябва да бъдем внимателни към щедрите думи, към светлите обещания и към продавачите на чудеса, изтъкна Стефанов.

Кандидатът за ректор смята, че днес в Алма матер липсва последователност на ясно поставените цели. Софийският университет разполага с огромен ресурс от хора и възможности за средства, които могат да бъдат преобърнати с положителен знак. Стефанов отбеляза, че има инертност по въпроса за стопанисването на имотите на висшето училище. Той отправи упрек към финансовото му управление.

Кандидатът за ректор се обявява за опитмизиране на щата и повишаване ефективността на работа, инвестиране в качествени кадри и участие в бизнес проекти, оптимизиране на системата за обществените проекти. Валери Стефанов смята, че е необходимо университетът да влезе в нов, диалогичен режим с държавата. Той обаче посочи, че не вижда смисъл в сливането на Софийския университет с БАН, като добави, че винаги е имало партньорски отношения между двете институции.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна