Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ контролира двата полюса на властта, отбелязват гръцките медии

Гръцките медии съобщават за изборната победа на Росен Плевнелиев. В коментарите се акцентира на факта, че консервативната партия на премиера Бойко Борисов има подкрепата на голяма част от избирателите.

Медиите коментират резултатите от втория тур на президентските избори и подробности от политическата биография на Росен Плевнелиев. Те констатират, че изборните резултати доказват, че управляващата партия ГЕРБ се радва на подкрепата на голяма част от избирателите. Гръцките медии отбелязват също, че консервативната партия на премиера "контролира вече двата основни полюса на властта в България".

Телевизиите излъчиха репортаж за изборната победа на новия президент и допълниха информацията с икономическите трудности в страната и необходимостта от по-ефикасна борба с корупцията.

Всички медии в Атина подчертават в коментари, че новият български президент е с висок рейтинг, който се дължи на задвижването на мащабни инфраструктурни проекти. Отразява се и позицията на лидера на опозицонната социалистическа партия, според когото е налице "манипулация на изборите".

Информацията е на кореспондента на БНР в Солун Катя Пеева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна