Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Раздават хранителните продукти на нуждаещите се до 22 ноември

Снимка: БГНЕС

Кремена Данева - кор. на БНР в Пловдив

До 22 ноември ще бъдат раздадени последните хранителни продукти от европейската програма за най-нуждаещите се. Социално слабите, включени в програмата, получават в рамките на кампанията брашно, ориз, постни лозови сарми, спагети, грис, нишесте и обикновени вафли.

За цялата страна това са 255 000 човека, а само за пловдивския регион те са 24 000, този транш те ще получат по 25 кг. различни храни, каза председателят на Българския червен кръст Христо Григоров.

Това е най-голямата социална програма. Програма, за която тази година са заделени 22 милиона лева. Увеличихме тази година обхвата, като добавихме и майки с деца до една година, които кандидатстват, тези, които са осиновили деца също. Има списъци, изготвени от социалното министерство, от Агенцията за подпомагане, заедно с Червения кръст, Министерството на земеделието, това нещо стига до тях, обясни земеделският министър Мирослав Найденов

Той увери, че Агенцията по храните контролира качеството на продуктите. Найденов подчерта, че програмата ще продължи и през следващата година. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна