Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предизвикателствата пред новите кметове на Лом, Троян и Бобов дол

Снимка: БГНЕС

Време е да изгоним търговците от Общинския съвет, категоричен е новият кмет на Община Лом Иво Иванов от ГЕРБ. В предаването "Преди всички" той коментира: Ние не сме тръгнали да работим за бъдещето на Лом с тарифи. Бъдещето на Лом не се разпростира в рамките на такива дребни търговски пазарлъци. Не сме хора, които сме тръгнали в нашата предизборна кампания с намерението да купуваме гласове. Водихме изключително позитивна предизборна кампания с намерения, свързани с бъдещето на града, а не за търгуването на хората. Новият кмет на общината обеща, че в близките няколко месеца ще бъде създадена общинска полиция.

Трудно се побеждава кандидат от управляващата партия особено когато държавната машина е впрегната в изборния процес и когато общината се посещава от силни и авторитетни фигури. Това каза новият кмет на Троян Донка Михайлова от БСП. По думите й за нейната кандидатура са гласували и леви, и десни избиратели. Оказа се, че формулата – участие на гражданите като генератор на идеи, може да сработи в България, добави тя.

Вотът за мен не е корпоративен, категоричен е новият кмет на Бобов дол Кирил Станчев от партия ЛИДЕР. Той отрече да е имало отправени заплахи към миньори да гласуват за партия ЛИДЕР, в противен случай да не идват на работа. За него първото предизвикателство като кмет ще е подготовката за зимния период.

Живко Христов, който вече общински съветник в Община Трявна от партия „Зелените”, каза от своя страна: Пробивът идва по естествен начин. Когато има недоволство от статуквото, трябва да намериш начин да го материализираш под формата на някакви гласове. Ние точно това направихме. Горе-долу знаех какви са нагласите преди изборите, видях, че имам шанс, бях се прицелил високо и затова останах малко разочарован. В крайна сметка вкарахме двама общински съветници. Освен нас, има много нови лица в Общинския съвет, което означава, че идва време за промяна.

Интервютата може да чуете в звуковите файлове.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна