Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият кмет на Стара Загора положи клетва

Снимка: Венелина Полова

С литургия и шествие до общината, водено от старозагорския митрополит Галактион, започна първата сесия на новия общински съвет в Стара Загора. Клетва заедно със съветниците положи и най-младият кмет в страната - Живко Тодоров. Емил Христов - досегашен общински лидер на ГЕРБ, беше избран за председател на Общинския съвет.

След клетвата на съветниците, досегашният градоначалник професор Светлин Танчев връчи кметската огърлица и ключа на Стара Загора на своя приемник. Живко Тодоров получи и отчет на администрацията му за изминалия мандат, справка за реализираните проекти с европейски средства, както и за тези, които ще се изпълняват през следващия програмен период и които са на обща стойност 60 милиона лева. Светлин Танчев посочи, че след Варна и Бургас община Стара Загора е на 3-то място по финансова стабилност в България.

В първата си публична реч като кмет Живко Тодоров определи новия председател на Общинския съвет Емил Христов като консенсусна личност. Христов от своя страна призова съветниците да работят без политически конфронтации и интриги.

Венелина Попова - кор. на БНР в Стара Загора.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна