Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иво Инджов: Първанов хвърли ръкавицата на Станишев

Снимка: БГНЕС

Георги Първанов хвърли ръкавицата на Станишев, като даде заявка за силно участие в политиката на тази негова програмна пресконференция, заяви политическият анализатор Иво Инджов в ефира на обзорното предаване "От петък до петък".

Инджов прогнозира, че като бивш политически лидер, който излиза от Президентството с висок рейтинг, Първанов едва ли ще се задоволи с организиране на форуми, писане на програми и създаване на фондации. Според него Първанов ще предизвика дебат за лидерските позиции в БСП. На въпрос какво бъдеще вижда в досегашните опити на президента да наложи проекта "АБВ" Инджов каза: АБВ в сегашния си вариант не предизвика голям обществен дебат, но Първанов ще работи за реализирането на идеята АБВ под някаква друга форма, при която БСП да бъде водеща партия, която търси партньорство и в ляво, и в центъра, а защо не и в цантър-дясно.

Коментирайки знаменателната фраза за хладилника и телевизора, в която аналогията ГЕРБ-телевизор, БСП-хладилник е съвсем очевидна, Инджов предрече, че икономическите трудности ще накарат хората да изберат по-малкото зло. БСП според него има всички шансове да се превърне в алтернатива на ГЕРБ, ако се отваря към центъра и ако започне да си сътрудничи със социалните мрежи.

Чуйте цялото интервю на Катя Лещанска с Иво Инджов в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна