Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Грозев обеща 1 млн. лв., ако му покажат снимка с него в Корпоративна банка

Снимка: БГНЕС

Христо Грозев ще обжалва избора на Любомир Павлов за председател на Съюза на издателите в България. Според Грозев Павлов не е бил с валидно пълномощно на вчерашното заседание, с което да представлява "Медийна група България", която издава вестниците "24 часа" и "Труд":

Ще се консултирам с няколко адвокатски кантори, за да получа отговор на въпроса дали Донев и Павлов, които присъстваха вчера на основата на пълномощни, издадени от Павлов през септември тази година, са били упълномощени всъщност да представляват дружествата. Заключенията на юристите, с които се консултирах, са, че те не са били упълномощени, тъй като пълномощното трябва да се разглежда по отношение капацитета на издаващия го към момента на използването му. Към вчерашна дата капацитетът на издаващия тези пълномощия е бил отпаднал, тъй като само аз и съответният управител на дружеството имаме право да упълномощаваме който и да е.

Грозев ще обжалва още днес или най-късно в понеделник другата седмица.

На въпрос как ще коментира визитите си в Корпоративна банка, за която някои медии твърдят, че финансира медийните сделки на Делян Пеевски, Грозев отговори:
Ако вие ми покаже снимка, в която аз се намирам в Корпоративна банка, която аз не знам къде се намира, ето сега лично аз ще ви дам един милион лева.

Христо Грозев продължава да твърди, че червен ситроен го следи из улиците на София. Следят го и в сградата, където се помещават вестниците "24 часа" и "Труд":

На 17 места в града този ситроен беше зад мен. Снимах го на около 6-7 места. Тръгваше винаги от Полиграфическия комбинат след мен. Когато спряхме проверовъчно на бул. "Фритьоф Нансен", той спря с включени фарове зад нас на около 100 метра от нас. Само дето нямаше вестник с дупка, който да чете. В колата имаше трима човека - двама мъже и една жена.

Грозев заяви още, че само с опрян в главата пистолет би продал дяловете си на Делян Пеевски.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени