Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Сотиров: Вотът на доверие на Мартин Димитров беше политически фарс

Снимка: Архив

В СДС има установена практика как се носи политическа отговорност при ниски изборни резултати. Всички предишни лидери на СДС са проявили достатъчно политическа доблест и морал да поемат отговорност дори и за неща, които не са следствие на техни действия, а на колективни решения. Това е единствената правилна политическа позиция, за да бъде съхранен авторитетът и достойнството на СДС, каза в предаването "Нещо повече" Иван Сотиров, член на Националния съвет на СДС.
Коментирайки гласуването на вота на доверие, който лидерът на СДС Мартин Димитров поиска заради ниските резултати на президентските и местните избори, Сотиров заяви: Това, което се случи, беше един политически фарс. От орган от 108 души Димитров получи само 45 гласа подкрепа и аз не смятам, че това може да бъде интерпретирано като политическо доверие.

Според Сотиров не е ясно СДС опозиция ли е на управляващите, или е десен коректив. Той смята гласуването на вот на недоверие в парламента заедно с БСП и ДПС за сериозна грешка. Самата Синя коалиция беше едно порочно зачатие, направена по начин, който наруши принципите, приети единодушто от Националния съвет, добави Сотиров.

Той защити тезата, че компенсирането на отсъствие на ясна политика с правене на безпринципни коалиции е довело до ниските изборни резултати за СДС. 

Чуйте цялото интервю на Емилия Антова с Иван Сотиров в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени